preskoči na sadržaj
Nastava

Izborni predmeti u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Izborni predmeti u školskoj godini 2020./2021. - poziv roditeljima na iskazivanje suglasnosti

U dosadašnjem radu učenici razredne nastave imali su  mogućnost izbora Katoličkog vjeronauka u I. razredu te Njemačkog jezika u IV. razredu. Odlukom o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatika za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj (NN broj: 22/2018.), od školske godine 2020./2021. dodan je i treći izborni predmet - Informatika. 

Spomenutom odlukom obvezuju se sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj da ponude Informatiku kao izborni predmet učenicima 1., 2., 3. i 4. razreda u školskoj godini 2020./2021. To znači da sve osnovne škole učenicima 1. 2. i 3. razreda trebaju ponuditi dva izborna predmeta: vjeronauk i informatiku, a učenicima 4. razreda uz postojeća dva još i strani jezik izborno kao treći. Uz to valja napomenuti kako ne postoji zakonska zapreka da učenici u prva tri razreda imaju dva izborna predmeta, odnosno učenici 4. razreda imaju tri izborna predmeta ako se roditelji za to odluče.

Za potrebe planiranja i organiziranja nastave u novoj školskoj 2020./2021. godini te druge poslove  važno je prikupiti iskaze interesa roditelja učenika 1.- 4. razreda u tekućoj školskoj godini za izborni predmet Informatika, roditelja učenika 4. razreda u tekućoj školskoj godini za izborni predmet Njemački jezik (drugi strani jezik) te isto tako od roditelja djece koja će se tek upisati u 1. razred osnovne škole nužno je prikupiti iskaz interesa za izborne predmete: Informatika i Katolički vjeronauk.

Da bismo sve zadaće mogli obaviti na vrijeme važno je naglasiti slijedeće:

1. Rok za iskaz interesa (potpisana izjava) roditelja učenika sadašnjeg 1., 2. i 3. razreda za izborni predmet Informatika i učenika 3. razreda za izborni predmet Njemački jezik je 15. lipnja 2020. godine,

2.  Rok za iskaz interesa (potpisane izjave) roditelja djece koja će od jeseni pohađati 1. razred osnovne škole za izborne predmete Informatika i Katolički vjeronauk je 30. lipanj 2020. godine.

3. Nakon isteka ostavljenih rokova neće biti moguća promjena zbog niza drugih obveza škole, a koje se tiču određivanja broja grupa, broja sati nastave, raspoređivanja učitelja, nabavke udžbenika i opreme za inf. kabinete i drugih.

4. Svoje izjave roditelji će dostaviti ravnatelju u pisanoj ili elektroničkoj formi: osobno, redovnom poštom, elektroničkom poštom, skenirano ili fotografirano.

Adresa škole je: Osnovna škola Mladost, Zagrebačka 25B, 44272 Lekenik                        

e-mail adresa je: ured@os-mladost-lekenik.skole.hr                        

Stoga, poštovani roditelji, svoje odluke za izborne predmete koje će (od jeseni) učiti Vaša djeca razmotrite, donesite i na vrijeme dostavite.

Obrasci izjava roditelja za suglasnost za svaki od izbornih predmeta te izjava za ispis s izbornog predmeta  - rok 30. lipanj tekuće godine za šk. 2020./2021.g., su u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Blažinić  datum: 21. 5. 2020. 13:31

Nastava od 1. - 4. razreda- skraćeni tekst

Nastava od prvog do četvrtog razreda od 25. svibnja 2020.- skraćeni tekst

 1. Svaka odgojno-obrazovna skupina (razredni odjel, nastavna grupa) boravi u jednoj prostoriji
 2. Približno između 15 i 20 djece može biti u odgojno-obrazovnoj skupini (što ne znači da je 20 djece maksimalan broj po skupini, već to ovisi o veličini učionice).
 3. Kod većih razrednih odjela treba razmotriti mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine kao i mogućnost razdvajanja djece u dvije skupine ili osnivanje nove skupine jer je neophodno omogućiti uključivanje sve djece
 4. Školske klupe i stolovi za jelo razmiču se tako da djeca sjede na što većoj udaljenosti u prostoriji (po mogućnosti razmak od približno 1,5 metra), ali opet tako da sva djeca budu uključena u odgojno-obrazovni proces. Važno je voditi računa o primjerenom opterećenju učenika, ali i o mogućnostima učitelja da unutar 40 satnog radnog tjedna može odraditi svoj učiteljski posao.
 5. Za pomoć u rješavanju specifičnih organizacijskih pitanja pojedinih okruženja, ustanova se treba javiti nadležnom Stožeru civilne zaštite kako bi se u suradnji s epidemiolozima i drugim stručnjacima došlo do optimalnih rješenja.
 6. Koliko god je moguće smanjiti fizički kontakt (bliski kontakt) djece iz jedne odgojno-obrazovne skupine s drugom djecom, roditeljima/starateljima druge djece i drugim djelatnicima ustanove.
 7. Prehranu je moguće organizirati u blagovaonici (preporučuje se pridržavanje preporuka za ugostiteljske objekte, uz naznaku da razmak među djecom treba biti najveći moguć s obzirom na broj djece i veličinu blagovaonice) ili je prehranu moguće organizirati u učionici na način da se hrana unaprijed podijeli u porcije.
  Boravak u blagovaonici, sportskoj dvorani, knjižnici i drugim zajedničkim prostorijama organizira se po skupinama tako da ne dolazi do miješanja različitih razrednih odjela.
 8. Izbjegava se ulazak drugih osoba (primjerice zbog čišćenja, popravka ili donošenja hrane) u prostoriju sve dok djeca borave u njoj, kao i ulazak osoba koje nisu zaposlenici škole ili učenici u samo školsku zgradu.
 9. Izvannastavne aktivnosti ne održavaju se u školama.
 10. Epidemiolozi HZJZ-a za sve učitelje održat će webinar o novim Uputama HZJZ-a.
   
 11. Prvi dan nastave u školi treba započeti uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl.
   
 12. U školi se izvode svi nastavni predmeti (obavezni, izborni)
 13. Ne preporučuje se izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture na zatvorenom prostoru i ne preporučuju se intenzivne tjelesne aktivnosti koje uključuju fizičke kontakte. Dakle, broj sati nastave Tjelesne i zdravstvene kulture bit će smanjen, ali svakako treba s učenicima napraviti jednostavne vježbe razgibavanja u trajanju od pet minuta.
   
 14. Učenici u školi u prosjeku provedu 4 školska sata.
 15. Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom.
   
 16. Do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti vrtićima i školama (npr. kazališne predstave i izvannastavne aktivnosti)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Natalija Blažinić  datum: 21. 5. 2020. 13:17
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Informacije za roditelje


Raspored zvonjenja

Priloženi dokumenti:
Raspored zvonjenja.pdf


Red button